Tuesday, April 13, 2010

hobin jang hobin

Hello peeps! Been a while since my last entry rite? Biasa la busy kan :( This time nak cerita pasal weekend haritu, bagaimana saya di tipu oleh encek kesayangan *pfttttttttttttttt

So last Saturday dari pagi sampai la ke petang I had to settle soooo many things, by 4pm baru la boleh bernafas coz semua baru settle by that time. Met kesayangan around 5pm and had our late lunch. Memang ingat nak pergi garage sale yang Liyana(bff Diah) organize kat rumah dia kat Kelana Jaya, tapi teramatla penat sangat, so me and kesayangan decided nak chill kat The Mines aje. Tapi sangat jeles tengok gambar kat blog Diah. Dahla tak dapat join bukak booth, nak datang melawat sambil shopping pun x dapat :( Anyways berbalik to the original story, while me and kesayangan were having our late lunch, my BIL(adik kesayangan) called him ajak pergi tengok bola kat Stadium Bukit Jalil, kesayangan asked me nak pergi ke tak and I gave him "the look". Ok fine, dia faham I tak nak pergi. Yela dah la super duper tired dari pagi, nak pergi tempat2 yang bersesak-sesak pulak tu. Plus, I bukannye suka tengok bola pun. Tak kose I!

At that time kesayangan dah redha dah I didn't wanna go eventhough I could sensed that he really wanted to go sebab my BIL konvoi 5 kereta all the way from Seremban with all their friends (kesayangan ni kalau ada kawan2 dia ramai memang pantang). Around 6pm we made our move and headed to The Mines. Soooo hati adalah sangat suka sebab nak g jalan-jalan kat The Mines. Dah fikir dah nak gi beli ape and nak makan ape kat The Mines nanti.Masa dalam kereta kat depan highway UPM tu kesayangn tengok side mirror and he said, "B, me rasa belakang ni keta Ejat(my BIL) la b." At that time I just replied, "Oh ye ke?". Ingatkan bukan kereta adik dia, skali betul daaaaaaaaaaaaaaaaa. His bro called him on the phone again ajak him to tengok bola. At this point memang I dah berserah je la coz I am 99% sure he will go and watch the game. He was like, "B, kite bhenti jap jumpe Ejat ok". Baahhhhhhhhhhhhhhhh, dah tau dah ni pasti kena g stadium. So we stopped the car and kesayangan gi jumpa his bro and all their friends, dah kalau 5 kereta penuh ngan kawan2 dari kecik mestila pakcik ni terus excited nak pergi kan. Kejap2 tanya I, "B, boleh la ek, kita g tengok bola, esok baru kita g dating." Hai lahh apela nasib badan, kalau tak bagi pergi macam kejam gila la pulak kan, nak tak nak, I TERPAKSA redha aje. Tipah tertipu!! Nak g The Mines dating, tapi terjerat pergi tengok hobin jang hobin. I looked at my outfit and terus terfikir baju ni tak sesuai la nak pakai gi tengok bola. Ada bling2 strap kat bahu! Haishhh, very the fish out of water. Ahhh mampusla malas nak fikir. I did noticed some people were staring at me. Mesti dorang fikir minah ni nak gi mana pakai camni ni OR minah ni mesti dah kena tipu ngan balak dia gi dating ni. Memang betul pun la kena tipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

So there I was, in the stadium, memang la takde mood nak jerit2 semua kan. Penat gilos kot. Mula2 masa nak beli tiket tu I dah berdoa dah, tolongla tiket dah habis, hampeh, banyak lagi tiket rupanya! Kesayangan, you owe me big time tau tak!! And as you all might know game tu pulak panjang nak mampus, after 90 minutes seri la pulak, tambah 20 minit lagi, sama jugak seri, last2 penalti pun sampai 8 bijik. I think it was the longest game I have ever watched in my whole entire life. Pukul 2 pagi baru sampai area rumah ok and we stopped for a drink kat mamak area rumah kesayangan coz our friends were there. Sampai2 aje our friends were asking dari mana, so kesayangan bagitau la dari tengok bola NS vs Kedah and dorang semua terus pandang I dengan penuh persoalan. "Iye aku tau baju aku tak sesuai gi tengok bola, ada cerita di sebalik baju ni." Bila I cerita to my friends semua gelak tak sudah. Kesayangan pun gelak sama, chet! Really kesayangan u owe me not only a date but also a very expensive handbag!


sebelum masuk stadium, semua pun pakai kaler kuning

sila abaikan muka ku yang serabai sebab stadium panas gila babi. baju bling2 ku.

daku tertipu ngan encek ini!

penyokong hobin jang hobin. semua ni kawan2 kesayangan.

masa penalti. noticed baju ku yang tidak sesuai itu?


stadium bukit jalil

pasrah

tiket penipuan








5 comments:

Fathiyah said...

wah,semangat nogori sungguh kamu.hehehe.
jai,kte link kamu ye

eila said...

wahahhaha...ptt la vogue giler g tgk bola...rupenyer nk g dating...
it's ok la sis...ok wat pkai bj bling2 c0z yg len sume wearing yellow pages...hahahaha
even ur face look very tired but still cute!!!!!hehehehe
terime jela pangai ur kesayangan...:)

eila said...

hahahaha...ptt la vogue giler g tgk bola..rupenyer nk g dating...
it's ok la sis...ok wat bling2 c0x yg len wearing yellow pages...hahahaha
even ur face look so tired but u still cute!!!!!
ekot sj ckp ur kesayangan..tgk bola pon dating gak...hehehehe

Jucci said...

hahaha this is too cute.
eh, best pe dpt tgk bola.
i tgk ok game tu, menjerit2 kat rumah.dah la berdebar2. gila suspense hehe

shafiza jai azali said...

Fathiyah - semangat ke dear? dah kena tipu daa.. heheh.. yup2 silakan link dear :)

Eila - tu dah pasrah la tu, nasib baik tak pakai skirt pendek, kalo tak, tak tau la camne kan.. heheheh

Juju - memang saspen kan? kat stadium sume dah berdiri dah.. kalau kalah tak tau la ape jadi..